Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Апеляційний суд залишив у в’язниці мешканця Херсонщини, який втік з місця ДТП

Позицію Херсонської обласної прокуратури підтримав апеляційний суд та залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким мешканця Нововоронцовського району засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 2 роки за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, та залишення в небезпеці (ч. 1 ст. 135, ч. 2 ст. 286 КК України).

Прокуратурою доведено, що у жовтні 2019 року чоловік керуючи автомобілем Ford Transit, перевищив допустиму швидкість руху в населеному пункті, в наслідок чого здійснив наїзд на пішохода. При цьому зловмисник не зупинився аби надати допомогу потерпілому, а зник з місця події. Внаслідок ДТП потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження, від яких помер.

Вироком районного суду водія визнано винним в інкримінованих йому злочинах та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 2 роки.

Однак указаний вирок сторона захисту намагалась оскаржити в апеляційному порядку.

У суді апеляційної інстанції прокурор навів переконливі доводи щодо законності та обґрунтованості вироку, а також відповідності призначеного покарання тяжкості вчиненого злочину.

Заслухавши доводи сторін, колегія суддів Херсонського апеляційного суду залишила без задоволення апеляційну скаргу захисника, а вирок суду першої інстанції – без змін.

Херсонська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН