Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Освітня галузь Херсонщини отримає фінансування у розмірі близько 1 мільярда гривень

У форматі відкритої трансляції учора, 21 січня, відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань розвитку людського капіталу, міжнаціональних відносин, науки, культури, фізичної культури і спорту, освіти і свободи слова та інтелектуальної власності.

«Я за відкритість. Люди мають знати всі фінансові питання та розуміти, що при прийнятті рішень немає ніяких ручників та договорняків. Тому всі процеси повинні бути абсолютно чіткими та зрозумілими. 672 мільйони 189 тисяч – це затвердженні видатки херсонського обласного бюджету на сферу освіти у 2021 році. Окрім цього, будуть ще додаткові державні субвенції, тож загалом освіта матиме близько 1 мільярду гривень на рік. Це гроші платників податків, кожного з нас, тому маємо знати, куди й на що вони витрачаються», – зазначив Олександр Співаковський та подякував голові постійної комісії з питань бюджету та фінансів Вікторії Гавренковій за участь в засіданні гуманітарної комісії.

У ході засідання депутати ознайомились зі станом освітньої галузі області, аби побачити цілісну картину сфери освіти Херсонщини та створити умови для того, щоб молодь залишалася в регіоні. Тому постійна комісія має намір ініціювати розробку не тільки кількісних, але й якісних критеріїв оцінювання закладів, що надають повну загальну середню освіту в області та порядку проведення рейтингування закладів за обраними критеріями.

Окрім цього, депутати виступили за максимальний розвиток культури та духовності Херсонщини, підтримавши проєкт змін до відповідної обласної програми, яку, зокрема, доповнено новим напрямом, а саме: створити для українських та іноземних суб’єктів кінематографії сприятливих умов для виробництва фільмів на території Херсонської області.

Разом з цим, комісія підтримала проєкт програми щодо відзначення, матеріального заохочення окремих колективів, громадян області та військовослужбовців, вшанування пам’яті загиблих херсонців – учасників АТО/ООС, видатних земляків на 2021 – 2025 роки. На думку розробників, реалізація заходів програми забезпечить створення в області сприятливих умов для розвитку виробничого та творчого потенціалів жителів Херсонщини, підтримки i стимулювання інтелектуальних здібностей громадян, заохочення гідних представників різноманітних галузей господарювання, вшанування пам’яті видатних земляків. Загальний обсяг фінансування становить 5708,545 тис. грн.

Також депутати погодили проєкт змін до показників обласного бюджету на 2021 рік та план роботи постійної комісії на 2021 рік.

Херсонська обласна рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН