Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мешканці Таврійська 28 разів телефонували на урядову “гарячу лінію”

Протягом 2020 року до Таврійського міськвиконкому надійшло 122 письмових звернення. В порівняні з 2019 роком  це на 13 звернень менше. При цьому на особистий прийом до міського голови громадяни не зверталися. Про це повідомляє спеціаліст виконкому з питань контролю Діана Чухно.

До вищих органів влади, а саме до  урядової  «гарячої» лінії надійшло 28 звернень, що на 4 менше ніж за 2019 рік.

В основному мешканці громади звертались з приводу соціальних та комунальних питань. Заявники просили надати обґрунтовані роз’яснення відносно отримання субсидій, правильності їх нарахування, скаржились на роботу сімейних лікарів. Неодноразово звертались з питаннями встановлення світлофору по вул. Незалежності.

Зі всієї кількості звернень – 17 колективних (в попередньому році 9), 5 надійшло від матерів-одиначок (в 2019 – 1). Від учасників війни та бойових дій, інвалідів, ветеранів війни та праці, інших пенсіонерів звернень не надходило.

Більше всього – 67 звернень стосувалися комунального господарства.  А саме, скарг на сусідів, ремонту будинків, дахів, доріг, водопостачання, перерахунку за комунальні послуги.

Аналіз звернень виявив, що домінуючими є соціальні питання – 53 звернення стосувалися матеріальної допомоги на лікування. В більшості випадків зверталися онкологічні хворі та їх родичі. За вказаний період про це підготовлено 52 розпорядження міського голови, 1 звернення розглядалось на засіданні виконавчого комітету. В результаті 53 громадянам виділено матеріальну допомогу на загальну суму 69 300 грн.

2 звернення стосувалося охорони здоров’я.

З питань аграрної політики і земельних відносин, житлових питань та забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку звернень не надходило.

В процесі розгляду звернень міською владою вирішено 122 питання, з яких 64 – позитивно. На 58 звернень надано консультативну допомогу та роз’яснення. На всі письмові звернення надані письмові відповіді без порушень термінів.

Таврійська міська рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН