Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Хрещенські купання” у Генічеську були проведені не в традиційному вигляді

19 січня, о 12:00 годині, від Храму Успіння Пресвятої Богородиці за участю лише представників первосвященства відбулася щорічна Хресна хода та освячення водойми на традиційному місці купання у місті Генічеську.

В цьому році щорічний святковий захід “Хрещенські купання” не були проведені в традиційному вигляді у зв’язку з тим, що з 8 по 25 січня 2021 року, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236, на території України введено додаткові обмежувальні заходи – локдаун.

Але, не зважаючи на карантинні заходи, мешканці Генічеської громади за власною ініціативою зібрались на молебень та чин освячення води, які здійснив Протоієрей Храму Різдва Пресвятої Богородиці Іоанн Щербань.

Традиційно занурився у освячену водойму міський голова Олександр Тулупов.

Слід відзначити, що у цьому році «Хрещенські купання» видались надзвичайно морозними, проте пірнути в освячену воду виявило бажання досить велика кількість людей. У зв’язку з цим, з метою убезпечення життя та здоров’я людей, міськвиконкомом на місці можливого купання організовано чергування працівників відповідних служб.

Генічеська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН