Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У селі на Херсонщині планують встановити бювети

Цього року держава виділила 14 мільйонів на реконструкцію водопроводу в селищі Риковому Генічеського району. За словами селищного голови Олександра Галицького, цієї суми вистачить на відновлення лише частини водогону. Для 23 кілометрів (саме такою є загальна довжина водопроводу) 14 мільйонів явно замало.

«Але реалізація цього проекту, на жаль, не вирішить проблему якості води, — зазначає Олександр Анатолійович. — Вона на території ради технічна».

У планах голови — встановити бювети, де воду будуть очищати за допомогою зворотного осмосу. Говорить, що вже їздив за досвідом до Великої Олександрівки. Там воду очищають на базі комунального підприємства. При цьому мають такі самі, як у риківців, умови: вода у водогоні — технічна, а свердловини знаходяться далеко від населеного пункту. Очищену воду великоолександрівці, каже голова, продають у магазинах вдвічі дешевше від роздрібної ціни.

Наразі мешканці Рикового, Догмарівки, Гайового і Москаленко — населених пунктів селищної ради — змушені купувати очищену воду у магазинах (на фото). Вона там привозна і коштує 1 грн 50 коп. за літр.

Андрій БЕЙНИК. Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН