Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Україні змінили правила отримання субсидії

У грудні 2020 року Урядом прийнято постанови Кабінету Міністрів України, якими внесено зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій.

Хто може отримати субсидію?

1) житлова субсидія може призначатися:

  • на загальних підставах особам, які набули право власності на житло протягом      12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, зокрема, шляхом успадкування, та особам, які не мають доходів і відповідно до законодавства звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (на сьогодні житлова субсидія їм може призначатися лише за рішенням комісії);
  • за рішенням комісії домогосподарствам, у складі яких є особи, що офіційно працюють за кордоном у країнах, з якими Україною не укладено договорів про соціальне забезпечення, або перебувають за кордоном у період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;

2) житлова субсидія не призначається, якщо загальна площа житлового приміщення перевищує 130 кв. метрів для квартир у багатоквартирному будинку,
230 кв. метрів для індивідуальних будинків (крім житлових приміщень дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, багатодітних сімей, сімей, у яких на початок місяця, з якого призначається субсидія, проживають троє і більше дітей, з урахуванням тих, над якими встановлено опіку чи піклування).

Хто приймає відповідні документи для оформлення субсидії?
З 1 січня 2021 року заяви про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі за формою, встановленою Мінсоцполітики, з необхідними документами приймаються виключно з формуванням електронної справи:

  • структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних держадміністрацій лише у разі надіслання їх поштою або в електронній формі (через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики, інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування або Єдиний державний веб-портал електронних послуг).
  • уповноважені посадові особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади та посадові особи ЦНАПів, які передають їх протягом трьох робочих днів з дати їх надходження відповідному структурному підрозділу з питань соціального захисту населення.

При обчисленні розміру житлових субсидій, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та допомоги на дітей одиноким матерям враховувати до середньомісячного сукупного доходу зазначених осіб, а також осіб, які отримують щомісячну компенсаційну виплату, призначену непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю I групи, фактично отриманих такими особами доходів.

Крім того, відтепер до середньомісячного сукупного доходу осіб, яким надаються державні допомоги, розмір призначеної їм житлової субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу враховуватися не буде.

Пресслужба ХОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН