Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі працює пункт обігріву для безпритульних

Цілодобовий пункт обігріву для безпритульних людей почав роботу на Куликовому полі в Одесі. В наметі, що розрахований на 150 людей, годують та надають першу медичну допомогу, повідомила кореспондентка Суспільного.

Намет забезпечили електропостачанням, є гарячий чай, а також безпритульним подаватимуть сніданки та вечері.

У цьому році там також посилили карантинні заходи, розповів голова громадської організації “Нове життя” Федір Герасимов. Відвідувачі мають перебувати у масках, а людей з підозрою на туберкульоз чи підвищену температуру доставлятимуть до лікарні.

“Принцип палатки – це не тільки обігріти, але й виявити причину, чому людина виявилася на вулиці. Задача волонтерів, допомогти людині якось піти з такого способу життя. Чи направимо на реабілітацію, чи виявимо, звідки він і відправимо додому”, – пояснив Герасимов.

Він додав, що ввечері у наметі працюватимуть психологи та медична сестра, яка надаватиме першу допомогу.

За минулий період холодів в пункті прийняли 17 тисяч відвідувачів. Цьогоріч тут цілодобово працюють 17 волонтерів у 6 змінУсі вони самі колись прийшли сюди за допомогою.

Володимир розповів, що 2 роки тому пройшов реабілітацію, а наразі працює волонтером.

“Вживав наркотики, пив сильно спиртне, дійшло до того, що рідні відмовилися, був на вулиці. Зараз все відновилося. Наша робота в тому полягає, щоб люди вчилися жити правильно, не те, що вони на вулиці звикли жити. Тут ми їм показуємо, що є інше життя. Що можна пройти реабілітацію й жити по-новому”, – поділився Володимир.

О 12:00 до встановленого намету почали приходити відвідувачі. Петро вперше тут – він безпритульний. За словами чоловіка, його родичі залишились в Одеській області. Сам він втратив документи.

“Я на лавочці відпочивав, підійшла жіночка, каже, а що ви тут? Йдіть на Куликове поле. Там вас погодують, палатка гарна. Взимку я де на лавочці, де на зупинці, де на картонці”, – розповів чоловік.

Пункт обігріву на Куликовому полі працюватиме увесь період зимових холодів. Звернутися туди може кожен. Подібний намет планують встановити на перетині вулиць Бочарова і Жоліо-Кюрі у Суворовському районі міста.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН