Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Олександр Сєнкевич пояснив, чому місто планує купити нові автобуси в Білорусі

Свою позицію Миколаївський міський голова виклав на фейсбуці:

– Щодо придбання містом нових комунальних автобусів
Сьогодні мене запитали про етичність купівлі для Миколаєва автобусів у МАЗу. Йдеться, зокрема, про 50 автобусів, які Миколаїв має намір закупити в рамках співпраці з Європейським інвестиційним банком.
Давайте відкинемо емоції та розберемося у ситуації.

Є світова практика, яка визначає процедуру проведення торгів з вибору постачальника. Як правило, вони проходять на майданчиках європейських банківських організацій.

Міжнародні фінансові організації діють за своїми окремими процедурами.
У цьому процесі міська рада є «третьою стороною» і визначає лише технічні умови, згідно з якими можна придбати транспорт. Тобто ми не можемо обирати самостійно країну-виробника. Інакше, як мінімум, ризикуємо отримати оскарження від Антимонопольного комітету України.

Відповідно до умов конкурсу всі компанії, які беруть в ньому участь, мають бути сертифіковані в Україні. Ми не можемо знати наперед, яка країна буде переможцем. Це стане відомо після розкриття остаточних тендерних пропозицій Європейським інвестиційним банком.

Хочу підкреслити: патріотичність тих чи інших автобусів не є визначальним фактором. Переможцем стане виробник, який подасть найвигіднішу пропозицію та буде відповідати усім технічним вимогам.
Я розумію занепокоєння окремих громадян щодо доцільності цього питання. Але є законодавство, якого місто повинно неухильно дотримуватися.

А в разі скасування тендеру ми ризикуємо змарнувати роки зусиль, спрямованих на покращення пасажирських перевезень у Миколаєві.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. треба брати автобуси одного виробника, а не набирати різні марки, а потім плакати в рукав про “ганебну” експлуатацію та ремонт і шукати виправдання для наших людей. коли вже научаться проводити нормальні “тендери”?

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН