Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Біля Херсонської облдержадміністрації відбувся мітинг проти підвищення тарифів на газ та електроенергію

Про це на фейсбці повідомляє депутат Херсонської облради Ігор Йосипенко:

– В Херсоні біля обласної адміністрації акція протесту. Люди вимагають від влади скасувати рішення про підвищення тарифів на газ, тепло та електроенергію.

До мітингувальників вийшов т. в. о. голови ОДА Сергій Козир.

Він розповів, що вчора спілкуючись з ініціативною групою було сформовано ряд пропозицій із зазначеного питання, які вже сьогодні будуть направлені на розгляд центральних органів влади: Офісу Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради України.

“Ми намагаємося напрацювати ряд пропозицій, які не тільки вирішать проблему сьогодні, а й унеможливлять повторення подібного у майбутньому. Тому в листі обов’язково будуть відображені пропозиції наших громадян, з якими ми вийшли на відкритий та чесний діалог”, – наголосив Сергій Козир.

Зокрема, в листі-звернення до центральних органів влади є прохання сприяти якнайскорішому введенню в дію рішень, прийнятих на енергетичній нараді, яка відбулась 13 січня 2021 року під керівництвом Президента України Володимира Зеленського, та перегляду введення фіксованої ціни на електричну енергію для населення.

Також на зустрічі з учасниками акції був присутній Перший заступник голови облради – керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський, який розповів, що на 21 січня призначено засідання позачергової сесії Херсонської обласної ради, на яку виносять питання звернення депутатів облради до Президента України, Кабінету Міністрів та Верховної ради щодо ситуації, яка склалась через перегляд тарифів на житлово-комунальні послуги для населення.

“Засідання сесії призначено на 21 січня, бо ми хочемо врахувати думку якнайбільшої кількості жителів Херсонщини. Зараз до нас ледь не щодня надходять пропозиції від органів місцевого самоврядування, громадських організацій та жителів області. Ми їх всіх вивчаємо, аби опрацювати їх та винести до сесійної зали”, – резюмував Юрій Соболевський.

Нагадаємо, що з ініціативи Президента України Володимира Зеленського на енергетичній нараді прийнято рішення про зменшення ціни на газ нижче ринкової. За словами Глави держави, ціни в платіжках для населення буде знижено на понад 30%. Тобто з першого лютого всі споживачі України будуть сплачувати суттєво менше за природний газ. Окрім цього, є низка рішень по цінах за розподіл газу.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН