Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Депутати Херсонської міськради заблокують питання підняття ціни на проїзд в маршрутках

«Український південь» звернувся до секретаря Херсонської міської ради Олени Урсуленко за роз’ясненнями щодо підняття тарифів на проїзд та ситуації, що склалася навколо цього питання. Нагадаємо, що Олена Урсуленко єдина з членів виконкому, яка голосувала проти підняття тарифів.

 – На засіданні міськвиконкому, на якому розглядалось питання підняття тарифу на проїзд у маршрутках, я єдина серед присутніх голосувала проти. Цим я дала оцінку низькій якості послуги пасажироперевезень у нашому місті! Чому?

По-перше, громада не контролює цей вид соціальної послуги, не має гарантій безпечних і комфортних умов перевезень. По-друге, виконавчі органи міськради ніяк не впливають на те, щоб перевізники повністю виконували свої зобов’язання за угодами.

Я вважаю, що саме зараз настав час «перезавантажити» стосунки між перевізниками і громадою, забезпечити рівні та прозорі умови, в тому числі, і вирішити питання з перевезенням пільговиків (начебто маршрутні таксі і повинні перевозити певні категорії громадян безкоштовно, але реакція водіїв на пред’явлення посвідчення частіше за все – невдоволення, а то й відкрита агресія).

Потрібно відпрацювати такі умови договорів, щоб вони влаштовували і перевізників, і городян, в тому числі і пільгових категорій.

У всій ситуації з підняттям ціни на проїзд дивує непрозорість формування тарифу автоперевізниками. Яка ціна є економічно обґрунтованою? Чому б фірмам-автоперевізникам відкрито, за участі представників громади, не пояснити, з чого складається тариф? А не затверджувати його кулуарно з деякими членами міськвиконкому?

Депутати міськради, аби заблокувати питання підняття ціни на проїзд в херсонських маршрутках, поставили свої підписи щодо проведення позачергової сесії.

Хочу подякувати громадськості за те, що тримає питання підняття тарифів в маршрутках на контролі. І найголовніше – активісти наполягають на суттєвому покращенні послуги пасажироперевезень в Херсоні у разі зростання ціни і на гарантіях з боку перевізників і влади.

Громада чекає від нас мудрого і виваженого рішення!, – прокоментувала секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН