Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонців відзначили президентськими стипендіями

Переможцям ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України призначено стипендії Президента України, які виплачуватимуться протягом усього року.

Особливо приємно, що Херсонщина посіла почесне 5 місце в рейтингу областей нашої держави за кількістю стипендіатів. Попереду лише Харківська, Львівська, Дніпропетровська та Волинська області.

Серед цьогорічних лауреатів учні та випускники Херсонського ліцею Херсонської обласної ради. Одинадцятикласниця Васильчук Поліна презентувала дослідження про вирощування арахісу в секції «Агрономія», а Москаленко Ольга порушила важливу проблему про сучасний стан популяції рябчиків у секції «Екологія», обидві роботи пов’язані з Півднем України. Роль криптовалют у сучасній фінансовій системі вивчав Зарембовський Ярослав, студент І курсу Херсонського державного університету, який посів І місце в секції «Фінанси, грошовий обіг і кредит».

Також грошову винагороду за інтелектуальні досягнення одержить Бєлоус Олег, випускник Херсонського фізико-технічного ліцею Херсонської міської ради, студент І курсу Університету Твенте (Королівство Нідерландів), за перемогу в секції «Електроніка та приладобудування».

Крім того, стипендію здобув Корж Олексій, випускник Херсонської гімназії №6 Херсонської міської ради, студент І курсу Київського національного лінгвістичного університету, призер у секції «Англійська мова». Його роботу присвячено вивченню засобів актуалізації концепту «надприроднє» в сучасних американських телесеріалах.

Пишаємось молодою елітою Херсонщини та віримо в її потужний інтелектуальний потенціал!

Пресслужба

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН