Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці відбувся мітинг проти підвищення тарифів на комунальні послуги

Близько двох сотень новокаховчан відгукнулись на заклики у соціальних мережах долучитись до всеукраїнської акції протесту проти підвищення тарифів на газ, його транспортування, електроенергію та електроопалення, повідомляє Online НК.

За словами учасників, це була «акція мовчання», яка вилилась у перекриття руху автотранспорту на проспекті Дніпровський у Новій Каховці, що на Херсонщині, на площі перед будинком міськвиконкому.

Учасники акції зібрали близько двох сотень підписів під вимогами щодо підвищення тарифів.

Поліція оперативно відгукнулась на цей захід, організувавши безпеку її учасників під час пересування на пішохідних переходах.

Міську владу на зібранні представляли заступник міського голови Сергій Хоменко та керуючий справами виконкому Віталій Кубатко, які також залишили свої підписи під вимогами зменшення тарифів.

Організатори акції зажадали зустрічі з міським головою для обговрення можливої участі міської влади, депутатського корпусу у направлені звернення до вищих органів державної влади щодо зменшення тарифів та газ, газопостачання та електрику. Сергій Хоменко запевнив у готовності міського голови Володимира Коваленка до зустрічі з цього питання.

Аналогічну акцію анонсовано організаторами на вівторок, 12 січня.

Нова Каховка остаточно відмовилась від центрального опалення майже 10 років тому. За цей час більше 80% родин встановили газове автономне опалення. Інша частина населення обладнала електроопалення і встановила відповідні електрообігрівачі.

Тому зростання тарифів на газ, його транспортування та електроенергію дуже боляче вдарить по всім верствам населення міста та сіл громади.

До речі, є ще один подарунок від центральної влади «під ялинку». З 1 січня 2021 року Кабмін скасував пільговий тариф на електроенергію в 90 коп/кВт.год для населення на перші 100 кВт.год та встановив фіксовану ціну для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт.год.

Так само зросли тарифи на електрику для будинків і квартир з електроопаленням: з 90 коп за кВт.год в рахунок 3000 кВт.год, що були пільговими для електроопалення, до 1,68 грн/кВт.год. Тобто, вартість електроопалення з Нового року зросла майже вдвічі.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН