Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Шість територіальних громад Запорізької області отримали нові шкільні автобуси

Ключі від нових шкільних автобусів отримали селищні голови шести територіальних громад Запорізької області.

Нову техніку для потреб освітніх закладів перед будівлею ОДА передали представникам Коларівської, Біленківської, Якимівської, Веселівської, Долинської та Широківської громад. Нові шкільні автобуси виробництва “Запорізького автомобілебудівного заводу” придбали на засадах співфінансування з державного та місцевих бюджетів, пише Суспільне.

Селищний голова Веселівської ОТГ Петро Кіяшко задоволений отриманим автотранспортом. Каже, що це останній автобус, який був дуже необхідний громаді – тепер у Веселівській ОТГ повний комплект:

“А потрібен він нам дуже, адже ми приєднали одну сільську раду, а там автобус відпрацював більше десяти років. І тому згідно законодавства ним вже заборонено перевозити дітей.”

Громада виділила на покупку 700 тисяч. Сам транспорт коштує втричі більше, тому не по кишені мешканцям ОТГ. Але у співфінансуванні автобус таки вдалося придбати.

В Якимівській ОТГ автобуси, якими возять школярів – уже старі. Вони постійно ламалися. Водії кажуть, що задоволені обновкою. Але наскільки якісний транспорт – буде видно лише після тривалої експлуатації.

Старі маленькі автобуси забрали з балансу школи та будуть використовувати, як муніципальне маршрутне таксі.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН