Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Таврійський міський будинок культури» став базовим закладом культури Таврійської територіальної громади

Заклади культури Таврійської територіальної громади  починають жити в умовах децентралізації. По-перше, повернулися «додому» міський Будинок культури та дитяча школа мистецтв. По-друге, створено три нові комунальні заклади культури – «Таврійський міський будинок культури», який об’єднує 6 філій, «Публічна бібліотека Таврійської міської територіальної громади», в структуру якої входить дві філії, та «Мистецька школа Таврійської міської ради».

Про їх першочергові завдання – реєстрацію, кадрові питання, використання енергоносіїв, інвентаризацію майна та переоформлення права власності на будівлі та землю, плани роботи на рік та перший квартал  йшла мова під час наради, яку 5 січня провів заступник міського голови Анатолій Білий з керівниками закладів культури Таврійська та старостинських округів.

Як розповів Анатолій Андрійович, інфраструктура галузі збережена повністю, а працівники культури працевлаштовані в новостворені заклади культури, які тепер відносяться до відділу освіти, культури, молоді та спорту Таврійської міської ради.

Самим багаточисельним є комунальний заклад «Таврійський міський будинок культури», в штаті якого 43 працівника. Другим по чисельності є Мистецька школа, де налічується 29 штатних працівника. 6 штатних одиниць – у Публічної бібліотеки.

В перспективі планується музей історії села Чорнянки, який існує при сільській школі, зробити філією комунального закладу «Музей історії міста Таврійськ».

На нараді були присутні начальник і головний бухгалтер відділу освіти, культури, молоді та спорту Таврійської міської ради Володимир Барсук та Ольга Щомак. А також куратор закладів культури – спеціаліст відділу освіти Ріта Бабкова.

сайт міста Таврійськ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН