Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як у Запорізькій області реалізується проект «Поліцейський офіцер громади»

Гуляйпільська МТГ одна із восьми громад Запорізької області, яка бере участь у пілотному проекті «Поліцейський офіцер громади». У березні 2020 року було підписано меморандум “Про співпрацю між Головним управлінням Національної поліції в Запорізькій області та Гуляйпільською міською територіальною громадою”, що дало старт проекту на території нашої громади.

Щоб цей проект було реалізовано, за кошти міського бюджету відремонтовано приміщення (перший поверх колишнього кафе «Журавушка»), забезпечено необхідною оргтехніку та меблями. Як учасники пілотного проекту ми отримали перший службовий автомобіль «Рено-Дастер».

Усі претенденти на посаду поліцейського громади пройшли відбір, навчання, тестування та співбесіди. За результатами відібрано лише 3-х:

капітан поліції Сергій Борт, старший лейтенант поліції Віталій Отрішко та лейтенант поліції В’ячеслав Шейко.

Їхнє завдання – орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень.

За два місяці роботи поліцейські офіцери громади звітують перед громадою.

Поліцейськими офіцерами громади було складено: 3 протоколи за ст.130 КУпАП керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння, 1 протокол ДТП, 2 постанови без водійського посвідчення, 4 постанови за порушення карантинних заходів, за куріння та розпиття алкогольних напоїв у громадських місцях, перевірка власників зброї щодо дотримання норм зберігання – складено 2 протоколи.

Також здійснюються нічні патрулювання міста та проводяться рейди по виявленню незаконної вирубки та перевезення зелених насаджень. Здійснюються патрулювання для підтримання публічного порядку на території ОТГ, з метою виявлення та припинення правопорушень в сфері благоустрою міста.

Перевірено сімейного кривдника, з яким було проведено профілактичну бесіду щодо недопущення правопорушень. Проведено профілактичні заходи щодо дотримання правил карантину у торгівельних закладах.

З метою забезпечення громадського порядку, під час патрулювання в нічний час перевіряються нічні розважальні заклади та проводяться заходи профілактичного характеру з приводу недопущення вживання алкогольних напоїв в громадських місцях.
Проводяться бесіди профілактичного характеру з молоддю щодо недопущення ними правопорушень на території громади.
Також здійснюються розгляди скарг, заяв та повідомлень про кримінальні та інші правопорушення від мешканців громади.

Нагадуємо контактні телефони поліцейських офіцерів громади:

Борт Сергій Якович (066)346-92-51,
Отрішко Віталій Сергійович (066)671-11-40,
Шейко В’ячеслав Юрійович (066)236-96-82.

Гуляйпільська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН