Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запорізькій обласна влада контролюватиме дотримання протиепідемічних заходів під час святкових богослужінь

Необхідно вжити максимум заходів з протидії поширенню COVІD-19 в період проведення богослужінь з нагоди майбутніх свят. На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Олександр Старух під час Ради релігійних організацій.

– По-перше, хотів би подякувати тим релігійним організаціям, що з розумінням поставилися до карантинних обмежень та забезпечили дотримання протиепідемічних вимог, за можливості,  відмінили чи перенесли масові публічні заходи. На жаль, нині Запорізька область – в переліку регіонів, де щоденно фіксується найбільша кількість захворілих. Ми постійно проводимо роботу з розширення ковідного ліжкового фонду та забезпечення його киснем. Водночас, нам варто разом потурбуватися над максимально ефективною реалізацією    заходів з протидії поширенню короновірусу, забезпечити зменшення контактів та дотримання соціальної дистанції між віруючими. Влада не може втручатися у внутрішні справи церков будь-якої конфесії, але слідкує за дотриманням Конституції та законів України, – зазначив Олександр Старух.

Так, під час засідання Ради начальник Управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Запорізькій області Артем Плосконос зазначив, що з метою запобігання поширенню на території України COVІD-19, працівники Нацполіції, які будуть залучені до охорони культових споруд у Запорізькій області, слідкуватимуть за дотриманням карантинних обмежень. Зокрема, під час проведення богослужінь в храмових приміщеннях необхідно забезпечити дистанцію між вірянами з розрахунку 5 кв. метрів на одну особу. Під час проведення служб на відкритому повітрі дистанція між прихожанами має становити 1,5 метри. Водночас, більшою мірою представники Нацполіції проводитимуть профілактично-роз’яснювальну  роботу.

Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА Владислав Мороко наголосив, що службовці працюватимуть у штатному режимі в період різдвяних свят та готові оперативно реагувати і долучатися до вирішення спірних питань.

Крім того, під час засідання Ради обговорювалися питання соціальної підтримки та надання гуманітарної допомоги нужденним в період пандемії різними конфесіями.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН