Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Очільник Херсонської ОДА спростував інформацію про невідповідність реконструкції дитячого садочку нормативним вимогам

В.о. очільника Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир опублікував у соціальних мережах пояснення щодо ситуації, що склалася в Іванівці.

У ЗМІ поширюється інформація, що реконструкція ясел-садка «Лелеченя» в смт Іванівка не відповідає нормативним вимогам та не була завершена до кінця 2020 року. Тож хочу прокоментувати реальну ситуацію, яка склалася на об’єкті.

14 липня 2020 року між Департаментом розвитку територій Херсонської ОДА та підрядною організацією ТОВ «ІБП «Гарант» було укладено договір щодо реконструкції садочка на суму 11 836 982,40 грн. Проєктом безпосередньо передбачено, що тривалість будівництва повинна здійснюватися протягом 8 місяців.
Підрядною організацією виконувалися роботи згідно із графіками та докладалися зусилля дострокового завершення робіт у визначений договором термін — до 31 грудня 2020 року. Але у зв’язку із появою низки непереборних обставин, а саме виникнення додаткових робіт, які не були передбачені проєктом, реконструкцію не вдалось здійснити у заплановані строки.
Слід зазначити, що Дозвіл на початок проведення робіт на вказаному об’єкті було отримано від ДАБІ України лише 06 серпня 2020 року, а отже, відповідно до чинних будівельних норм, згідно із виконаним проєктантом розрахунком, завершення реалізації проєкту мало відбутися на початку квітня 2021 року.
Проєктом, який розроблявся Іванівською ОТГ, було передбачено роботи з повної реконструкції будівлі із заміною покрівлі, перепланування внутрішніх приміщень (зі вказаним технічним завданням щодо внутрішнього оздоблення), заміною віконних та дверних блоків, прокладанням внутрішніх інженерних мереж водопостачання, водовідведення (каналізація), теплопостачання, а також мереж електропостачання. Отже, реконструкція ведеться згідно з документацією.
Слід також зазначити, що прокладання зовнішніх мереж опалення та влаштування модульної котельні мало здійснюватися за окремим проєктом, паралельно з проєктом реконструкції будівлі дитячого садочка, коштом місцевого бюджету. Але реалізацію проєкту так і не розпочато місцевою владою.
Під час мого останнього візиту до смт Іванівка була проведена нарада з представниками підрядної організації, проєктної організації, власниками будівлі, інженером технагляду, під час якої перевірено обсяги виконаних робіт та їх якість. На жаль, нами було виявлено багато дефектів та недоліків, допущених при виконанні робіт ТОВ «ІБП «Гарант», які вони повинні були виправити власним коштом до кінця року. Але роботи й досі не виконані в повному обсязі.
З метою реалізації проєкту з реконструкції будівлі дитячого садочку «Лелеченя» Департаментом розвитку територій 30 грудня з підрядною організацією була укладена додаткова угода, за якою роботи мають бути завершені у 2021 році.

Роботи, передбачені проєктною документацією, мають бути виконані у повному обсязі, з дотриманням чинних будівельних норм та правил. Неякісно виконані роботи не будуть оплачені. Також, слід зазначити, що виконані роботи будуть перебувати на гарантійному обслуговуванні підрядної організації, відповідно до норм ЦПК України, протягом 10 років. Питання завершення реконструкції тримаю на особистому контролі.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН