Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Громадський транспорт Запоріжжя поповниться електробусами

Транспорт закуплять за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку.

Зелений транспорт з’явиться на шляхах одного з найпотужніших промислових центрів України. Йдеться про Запоріжжя та загальнонаціональний проект  «Міський громадський транспорт України», завдяки якому електричний транспорт поступово вийде на вулиці країни.

У Запоріжжі закуплять за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку 26 електробусів, передає akzent.zp.ua.  Міська рада дасть місцеві гарантії під кредит від Європейського інвестиційного банку для закупівлі 26 електробусів і 20 автобусів великої місткості для обслуговування міських маршрутів.

Як наголошується у пояснювальній записці до опублікованого на сайті мерії проекту рішення, загальна сума кредиту становить 10,84 млн євро: приблизно 376 млн гривень або по 8 млн грн на одну одиницю транспорту. Кредит надається на 22 роки з пільговим періодом два роки під процентну ставку до 2,5 % річних.

Погашення кредиту відбуватиметься протягом усього періоду кредитування з урахуванням відстрочки погашення основної суми боргу на два роки (пільговий період). Витрати, пов’язані з обслуговуванням кредиту прогнозується оплачувати, починаючи з 2021 року. Платежі з погашення основної суми боргу та відсотків будуть вноситися кожні півроку.

greenpost

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН