Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині екскерівник підприємства ухилявся від сплати понад 9 млн грн податків

Херсонською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора приватного підприємства за фактом умисного ухилення від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у особливо великих розмірах, та підробки офіційних документів (ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений упродовж 2018 року, реалізовуючи м’ясну продукцію через мережу роздрібної торгівлі за готівкові кошти, вносив завідомо неправдиві відомості до бухгалтерських документів та в подальшому не вказав у податковій декларації реально отриманий підприємством дохід. Як наслідок, бюджет недоотримав понад 9 млн грн податків на прибуток.

З метою відшкодування завданих збитків у рамках провадження прокурором заявлено цивільний позов, а судом накладено арешт на рухоме та нерухоме майно обвинуваченого на суму 2,2 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління ДФС в Херсонській області.

У разі доведення вини підприємцю загрожує штраф у розмірі завданих збитків, тобто 9 млн грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Херсонська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН