Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Бериславщині сплатили 23 мільйони майнових податків

Як повідомив начальник Бериславської ДПІ Валентин Кондратенко, сплата майнових податків принесла місцевим скарбницям Бериславщини 23,2 млн гривень.
Зокрема, податківець зазначив, що найбільшу суму забезпечила сплата земельного податку. Так, за 11 місяців 2020 року землевласники та орендарі перерахували до бюджетів 21,8 млн гривень. Більшу частину забезпечили юридичні особи: 11,1 млн гривень. Решту сплатили фізичні особи – 10,8 млн гривень що на 14 відсотків або 1,4 млн гривень більше за відповідний показник минулого року.
На другому за обсягом надходжень – податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки. Цьогоріч, за інформацією Валентина Кондратенка, до бюджетів територіальних громад власники нерухомості перерахували 1,3 млн гривень. «Традиційно більшу суму сплатили юридичні особи: 1,2 млн гривень. У свою чергу, фізичні особи сплатили 100 тис. гривень», – повідомив керівник ДПІ.
Власники елітних автомобілів перерахували до місцевих бюджетів 76,7 тис. гривень, що на 44 відсотки або 23,6 тис. гривень більше, аніж торік. Переважно більшу частину надходжень забезпечили юридичні особи: 75 тис. гривень з темпом приросту в 41 відсоток або 21,9 тис. гривень. Решту сплатили фізичні особи – 1,7 тис. гривень.
«Майнові податки були та залишаються істотним джерелом наповнення місцевих бюджетів Бериславщини . Плата за землю, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортний податок – їхня сукупність складає податок на майно, який є бюджетоутворюючим у доходах місцевих бюджетів, а тому податкова служба разом з органами місцевого самоврядування мають спільними зусиллями прагнути забезпечення повноти сплати майнових податків всіма власниками майна на територіях місцевих громад району», – зазначив Валентин Кондратенко .

Пресслужба ГУ ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН