Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нові об’єкти зеленої енергетики планують побудувати у Запорізькій області

Голова облдержадміністрації Олександр Старух провів зустріч з керівником Державного підприємства «Бердянський морський торговельний порт» Миколою Тарановим.

Учасники зустрічі обговорили стратегію залучення додаткових замовлень.

На сьогодні Бердянський морський торговельний порт – це потужне державне підприємство, що має великий кадровий потенціал, розвинену технологію, необхідні технічні засоби і складські майданчики для перевалки великих вантажів. До того ж, підприємство – великий платник податків, який забезпечує податкові надходження як до державного бюджету, так і до бюджету м. Бердянськ.

Під час розмови Микола Таранов окреслив перспективи участі порту у побудові в області об’єктів зеленої енергетики.

Раніше Бердянський морський торговельний порт вже брав участь у реалізації у Запорізькій області проєктів «Приморська ВЕС-1», «Приморська ВЕС-2» та «EuroCape».

Сьогодні ж мова йде про можливу участь у перевалці і зберіганні комплектуючих до ще однієї вітрової станції на території Якимівської та Кирилівської громад. Це може принести близько 52 млн грн. до державного бюджету та 5 млн до бюджету м.Бердянськ, дозволить створити додаткові робочі місця в Запорізькій області, покращить соціальний стан у м.Бердянськ та забезпечить стабільну роботу самого порту.

На сьогодні на підприємстві склалася непроста економічна ситуація. Керівництво порту здійснює конкретні кроки із залучення нових бізнес-партнерів. Переконаний, що виконавча влада області разом із керівництвом м.Бердянська, має спрямувати зусилля на збереження цього унікального для регіону підприємства, – відзначив, підбиваючи підсумки зустрічі, Олександр Старух.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН