Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Проект «Велодружня школа» реалізують у Херсоні

Про це повідомляє диреткор Херсонського НВК №8 Ірен Фокіна:

– До Херсонського НВК №8 на обговорення проекту завітали голова бюджетної комісії Херсонької обласної ради Гавренкова Вікторія, батьки та чемпіони велоспорта.

Велоспорт – другий за масовістю вид спорту після бігу. З усіх, хто їздить на велосипедах, 80% – це діти.
Базовим навичкам катання ніхто не вчить (немає тренерів, методик тощо) та нема, де це робити.

Велосипедист вже після 14 років може бути повноцінним учасником дорожнього руху. Але велосипедисти на відмінну від автомобілістів не отримають посвідчення водія (велоправа) в обов’язковому порядку та спеціально не вивчають правила дорожнього руху . Відповідно створюються небезпечні ситуації на дорогах часто-густо саме велосипедисти є причиною аварій.

Крім цього велосипед як вид транспорту став розв’язанням транспортного колапсу більшості великих міст Європи. Та зараз вирішує транспортні проблеми в маленьких містах та селах України.

Тому розвиток саме велокультури – це перспективно та починати треба саме з дітей.
Першим етапом реалізації проекту «Велодружня школа» це побудова і облаштування Веломістечка.

Веломістечко для безпечного катання, навчання дітей техніці катання на велосипедах або біговелах та інтерактивного навчання правилам дорожнього руху: комплекс споруд, що імітує дорожньо-транспортну інфраструктуру і призначений для навчання дітей правилам дорожнього руху. Дозволяє моделювати дорожні ситуації і формувати у дітей культуру поведінки на дорозі і поблизу неї. Дорожні знаки, світлофори і розмітка, як на справжній вулиці. Такий процес навчання робиться наочним і захоплюючим.

Веломістечко має острівки-зони для організації та розвитку різнопрофільних здібностей: «Вело СТО», «Вело ЛАБІРІНТ», «Станція надання першої медичної допомоги».

Чекаємо на підтримку влади щодо реалізації унікального пректа на території Херсонської області! Презентація відбувалася у пришкільному парку, саме який і потрібно перебудувати у «Веломістечко». Усі необхідні документи будуть направлені відповідним органам влади Херсона і Херсонської області.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН