Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізька обласна влада знайшла нові можливості для підтримки соціально вразливих верств населення

В святкові дні традиційно відбуваються численні благодійні акції. Основна мета таких доброчинних заходів – підтримати соціально вразливі верстви населення та подарувати їм свято. Цьогоріч через карантинні обмеження більшість урочистих заходів скасовано або проходять в онлайн режимі. Але, незважаючи на складнощі, обласна влада знаходить нові можливості для привітання та надання підтримки соціально вразливому населенню.

Колектив облдержадміністрації разом із волонтерами громадської організації «Міський центр допомоги» приготували власноруч різдвяні солодощі – пряники – для того, щоб пригостити дітей та літніх людей з інтернатних установ області.

  • У святкові дні важливо поділитися краплинкою своєї доброти з оточуючими, а особливо з тими, хто цього потребує. Однак карантинні обмеження не дають нам змоги зробити це, як раніше: урочисто та масово, особисто відвідати інтернати та вручити подарунки. Тому ми знайшли інший спосіб привітати наших людей зі святами. Разом із волонтерами та колективом ОДА виготовили різдвяні пряники, що будуть передані до інтернатів нашої області. Ми сподіваємось, що до нашої благодійної акції доєднаються й інші, подарують частинку своєї любові нужденним, – зазначила керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

Так, напередодні Різдва, Зінаїда Бойко, яка є ініціатором благодійної акції, разом з директоркою Запорізького міського палацу дитячої та юнацької творчості Людмилою Маринюк, начальницею служби у справах дітей облдержадміністрації Антоніною Матвєєвою, заступницею директора Департаменту – начальницею управління Департаменту освіти і науки ОДА Оленою Сороченко, начальницею оргвідділу, заступником керівника апарату облдержадміністрації Тетяною Юр’євою, директором Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА Владиславом Мороко та керівником соціального служіння церков Євангельських Християн Баптистів в Україні і ГО «Міський центр допомоги» Дмитром Матюхіним власноруч замісили тісто за власними рецептами і випекли пряники у формі янголів.

  • Наші волонтери не вперше долучаються до подібних акцій. В минулому році ми влаштовували благодійні обіди для багатодітних родин та сімей, що опинилися у складних життєвих ситуаціях. Цьогоріч в умовах карантину було вирішено відмовитися від масових заходів та приготувати різдвяні солодощі. Дана акція не стільки направлена на те, щоб нагодувати людей, а на те, щоб подарувати їм свято в цих складних умовах і нагадати кожному про людяність та милосердя, мотивувати інших робити добрі справи, – зазначив керівник ГО «Міський центр допомоги» Дмитро Матюхін.

Обласна державна адміністрація запрошує кожного долучитися до подібних доброчинних заходів та передає естафету добрих справ далі. Першими естафету прийняли представники обласного військового комісаріату, які вже виготовляють власні солодкі подарунки.

Виготовлені солодощі сьогодні зранку, 24 грудня, були передані керівницею апарату облдержадміністрації Зінаїдою Бойко, директором Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА Владиславом Мороко та директоркою Запорізького міського палацу дитячої та та юнацької творчості Людмилою Маринюк до парафії Бога Отця Милосердного у м. Запоріжжя Римсько-католицької церкви.

Як зазначив Владислав Мороко, релігійні громади області нині проводять велику соціальну роботу. Так, при Санктуарії Бога Отця Милосердного вже багато років діє їдальня «Добрий хліб», яку відвідують соціально незахищені запоріжці, монахи-альбертинці РКЦ опікуються безпритульними чоловіками. Традиційно під час зимових свят чимало дітей отримують подарунки від різних релігійних громад.

Крім того, під час зустрічі представники облдержадміністрації обговорили зі священиками Римсько-католицької церкви необхідність дотримання карантинних норм і правил під час богослужінь (особливо, напередодні Різдва Христового, коли відвідувачів у храмі більше, ніж у звичайні дні), благодійних акцій та заходів.

Нагадаємо, що Кабінетом Міністрів України запроваджено перелік додаткових карантинних обмежень, які діють з 19 грудня 2020 року на всій території України. Зокрема, нові обмеження забороняють релігійні заходи: в приміщенні за умови присутності більше однієї особи на 5 кв. метрів, на відкритому повітрі – за умови недотримання дистанції 1,5 метра між присутніми.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН