Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Помер Почесний громадянин міста Миколаєва Олександр Кремко

27 грудня на 77-му році життя пішов з життя колишній фотокореспондент Укрінформу у Миколаївській області, Заслужений журналіст України, кавалер ордена “За заслуги” ІІІ ступеню Олександр Кремко.

Про смерть Олександра Кремко повідомила його донька у Facebook.

Для нас це велике горе. Він дуже любив Миколаїв і цінував вашу дружбу. Нехай він у всіх залишиться в пам’яті таким, яким він був: життєрадісним, з шикарним голосом і відмінним почуттям гумору. Ну, а для нас… він найлюблячий і найдобріший тато, дідусь і чоловік у світі, який подарував своїй родині казку довжиною в життя, – зазначила донька Олена.

Олександр Кремко народився 18 травня 1944 року у Великій Коренихі. Ще зі школи він серйозно захопився фотосправою, відвідував кіностудію Палацу піонерів, влаштувався працювати на кінофотостудію при Чорноморському суднобудівному заводі. Відслужив в армії, і саме там, в ракетних військах, зробив знімок, який став відомий на весь Радянський Союз, – “Гвардії рядовий”.

За життя він знімав з’їзди, фестивалі, Олімпіади, випробування авіаносців, міжнародні військові навчання та ін.був акредитований на 1-му з’їзді народних депутатів СРСР (1988). Персональні виставки а.а. Кремко проходили в Миколаєві, Києві, Москві, за рубежами колишнього СРСР.

У 1994-му удостоєний звання Заслужений журналіст України. У 1999 р удостоєний звання “Городянин року”. Лауреат міжнародного рейтингу “Золота Фортуна” (2000, 2005). У 2002-присвоєно звання “Почесний громадянин м.Миколаєва”. У 2004 нагороджений орденом “За заслуги” третього ступеня.

Телекомпанія Март

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН