Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська прокуратура повернула сільській раді меліоративну систему за 17 мільйонів

Суд апеляційної інстанції визнав обґрунтованими вимоги Генічеської місцевої прокуратури до фермерського господарства про визнання недійсним договору оренди та зобов’язав відповідача повернути Хлібодарівській сільській раді систему зрошення внутрішньогосподарської меліоративної мережі вартістю майже 17 млн грн. 

Прокуратурою з’ясовано, що у 2017 році між сільрадою та господарством укладено договір оренди з порушенням вимог чинного законодавства та умов користування комунальним майном. Зокрема занижено орендну ставку, а також не здійснено його страхування. Через це місцевий бюджет недоотримував значні кошти, а питання збереження системи зрошення при користуванні взагалі не було вирішено. 

Реагуючи на такі обставини, прокуратура звернулась до господарського суду з позовом про розірвання договірних відносин та повернення майна в розпорядження громади, який судом задоволено в повному обсязі.

Не погодившись з прийнятим рішенням суду, відповідач оскаржив його в апеляційному порядку. 

У перегляді справи прокуратурою повною мірою доведено безпідставність позиції апелянта, а відтак попереднє рішення залишено без змін.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН