Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Синоптики розповіли якою буде зима

Запорізькі синоптики вважають, що зима буде теплою.

Повідомила «Индустриалка».

Як розповіла заступник начальника Запорізького обласного центру з гідрометеорології Тетяна Сорокіна, на території Запорізької області температура кожного зимового місяця в 2020-2021 роках буде вищою від  середніх багаторічних показників. У грудні вона підвищиться майже на 1 градус, а в січні-лютому – на 2-3 градуси.

– Нинішня зима не стане несподіванкою, – зазначила синоптик. – Її характер не зміниться в порівнянні з попередніми періодами. Зима не буде холоднішою, ніж дві попередні, буде такою ж неоднорідною, нестійкою. Тобто, незважаючи на потепління, короткочасні “зимові” дні зі снігопадами і морозами теж будуть.

У середньому, кліматична температура підвищується вже кілька десятків років поспіль. За даними спостережень метеостанцій Запорізької області в осінньо-зимовий період стало тепліше на 2-2,5 градуси, в окремі місяці – навіть на 5-6 градусів. Це в значній мірі скоротило тривалість зимового періоду. Зокрема, і минулі дві зими були дуже теплими.

За словами Тетяни Сорокіної, в останні десятиліття відзначені зміни в глобальній атмосферній циркуляції, які мають свої прояви не тільки в холодний, а й в усі сезони року, і виражаються в різких перепадах добових температур повітря в межах 10-15 ° С протягом 1-2 діб.

– До того ж різкі зміни погоди супроводжуються усіма видами небезпечних і стихійних метеорологічних явищ: переохолоджений дощ, ожеледь, ожеледиця, хуртовини, налипання мокрого снігу і т.д., – зазначила заступник начальника Запорізького обласного Гідрометцентру.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН