Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Казкові історії старовинної книгозбірні»: в Одеській науковій бібліотеці проходить акція для дітей

Розпочалася акція на день Святого Миколая: маленькі гості та їхні батьки мали змогу зануритися у чарівний світ казок і неповторну атмосферу найстарішої книжкової скарбниці, адже в ОННБ стартував проєкт родинного дозвілля «Казкові історії старовинної книгозбірні».

Про це повідомляється на фейсбук сторінці ОДеської національної наукової бібліотеки.

Дітям запропонували затишний літературно-святковий майданчик, де вони слухали казки народів світу; роздивлялись старовинні мініатюри і видання ХVІІІ-ХІХ століть, уявляючи як бавились і що читали їх однолітки тих часів.

І діти, і дорослі були в захваті від сучасного розмаїття видань дитячої літератури, різноманітних за формою і змістом: книжки-іграшки, книжки-пазли, книжки-ляльки, 3D-книжки, книжки-розмальовки на різну тематику: книжки про принцес і піратів, про тварин і загадкових істот, чарівні казки і енциклопедії для допитливих.

Під час екскурсії старовинними залами книгозбірні відвідувачі поринули у неповторно-пригодницьку новорічну бібліомандрівку: у відділі мистецтв потрапили у «королівство» наступаючого Року Бика, прослухавши цікаву розповідь про те як і в яких країнах знані митці малювали цю тварину. У краєзнавчому відділі опинились у стародавній Одесі з розмаїттям новорічних листівок. Вражаючою була подорож каталожним лабіринтом. Несподіваним сюрпризом стало відвідування сучасного залу медіатеки – бібліотеки без книг! А в стильних фотозонах охочі робили селфі.

Наступні заходи програми «Казкові історії старовинної книгозбірні» проходитимуть 26-27 грудня 2020 року та з 2 по 6 січня 2021 року.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН