Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонські обласній раді розробляють стратегію задля повернення мешканців у регіон

Під час засідання керівництво області обговорило з керівниками місцевих громад план заходів, спрямованих на детінізацію доходів та легалізацію зайнятості населення в області на 2021 рік, оскільки зайнятість в регіоні продовжує зменшуватись, а безробіття – зростати. В певній мірі причиною цього є введення карантинних обмежень з метою запобігання розповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19, тому люди вимушені шукати притулку поза межами своєї батьківщини.

Проте, Олександр Самойленко з першого дня роботи на посаді заявив, що працюватиме над поверненням жителів Херсонщини додому. На його думку, лише нові робочі місця з достойною заробітною платою та комфортні умови проживання збережуть населення Херсонщини та зменшать потік міграції до інших обласних центрів та країн. Тому зараз чималу вагу необхідно приділяти розвитку малого та середнього бізнесу на території області та залучати інвесторів.

Окрім цього, учасників заходу ознайомили з ходом реалізації стратегічних цілей розвитку освіти Херсонської області у 2020 році та підсумками виконання обласної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2017-2020 роки. Так, цього року в межах виконання обласної програми «Розвиток людського капіталу Херсонської області» на 2017 – 2024 роки за умовами надання цільових пільгових кредитів навчається 69 здобувачів вищої освіти: 40 осіб на педагогічних спеціальностях, 19 осіб – за спеціальностями медичної галузі, 2 особи – фізичної культури і спорту, 3 особи – культури, 5 осіб – агропромислового комплексу. У закладах вищої освіти навчаються 142 демобілізованих військовослужбовці, які проходили службу в зоні АТО/ООС.

Херсонська обласна рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН