Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Пологівець за замах на вбивство працівників поліції отримав 10 років

У листопаді 2020 року набрав законної сили вирок Куйбишевського районного суду, яким мешканця Пологівського району визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.263, ст.348 КК України за фактом придбання носіння та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу та замаху на вбивство працівників правоохоронного органу у зв’язку з виконанням ними своїх службових обов’язків.

 

Так, особа будучи раніше неодноразово судомою за вчинення ряду злочинів наприкінці осені 2018 року біля залізничної колій знайшов 2 корпуси гранати РГД-5, один корпус гранати РГН та два запали УДЗ та УЗРГМ та в подальшому зберігав їх у підвальній частині багатоповерхового будинку за місцем проживання батьків, де 26.03.2019 року їх було виявлено працівниками Пологівського відділу поліції.

 

Крім того, 26.03.2019 року вказана особа, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, знаходячись біля будинку №294 по вул.Пушкіна в м.Пологи, шляхом підриву ручної бойової гранати вчинив замах на вбивство працівників Пологівського відділу поліції, а саме начальника сектору реагування патрульної поліції №1 Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області та інспектора сектору превенції Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області, в результаті чого останні отримали тілесні ушкодження та були доставлені до Пологівської ЦРЛ.

 

За вчинення вказаних злочинів колегією суддів особі призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі. З вказаним вироком погодився прокурор, який підтримував публічне обвинувачення. Засуджений також до апеляційного суду вирок не оскаржував.

 

Районка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН