Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Очільник Херсонської обласної ради відвідав агрофірму-радгосп “Білозерський”

18 грудня голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко побував із робочим візитом в агрофірмі радгоспі «Білозерський» – одному з найбільш потужних сільськогосподарських підприємств Херсонщини, яке вдалося зберегти в роки перебудови. Керівник області ознайомився з виробничим процесом у господарстві, побував у цеху розсадництва, побачив доглянуті сади і виноградники, як працюють потужні холодильні установки, а також копіткий процес створення алкогольних напоїв на виноробному заводі.

Під час спілкування із директором агрофірми Олександром Ощипком йшла мова про перспективи розвитку господарства і підтримку виноградарства на Херсонщині. Олександр Самойленко був приємно вражений побаченим і рекомендував керівництву «Білозерського» розвивати підприємство в напрямку власної переробки плодово-ягідної продукції, зокрема, щодо виготовлення соків. Голова облради переконаний, що агрофірма має потужний потенціал, розкрити який допоможе розширення виробництва і сучасний маркетинг.

Агрофірма радгосп «Білозерський» – головне бюджетоутворююче підприємство «Білозерської» ОТГ. За 2020 рік господарство сплатило до районного бюджету понад 30 мільйонів податків. Агрофірма забезпечує робочими місцями майже 800 осіб, 512 з який працює на постійній основі, інші – сезонно. На 2400 гектарах, які обробляє господарство, вирощують високоякісний врожай виноградних, плодово-ягідних, зернових і технічних культур. У поточному році до цього переліку додалися ще й ефірно-олійні рослини.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН