Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині працює онлайн-сервіс “Безпека дорожнього руху”

Сервіс для українських водіїв “Штрафи UA” запустив Національну програму формування культури відповідального водіння в Україні. До цього проєкту уже активно приєднуються різні українські міста, які хочуть контролювати рівень безпеки дорожнього руху. Зокрема, одним із перших до цієї програми долучилися Херсонська та Одеська області.

Начальник управління інформаційних технологій облдержадміністрації Микола Якименко прокоментував, що реалізація цього проєкту створює у людей розуміння, що кожен учасник дорожнього руху може внести свій внесок у поліпшення ситуації на дорогах і запобігти сумним наслідкам.

“Для нас є пріоритетом формування статусу області з високим рівнем безпеки дорожнього руху. Саме на це і націлена реалізація Національної програми формування культури відповідального водіння. Таким чином ми зможемо більш якісно контролювати ситуацію з ДТП на дорогах Херсонщини, а водії зможуть усвідомлено ставиться до свого стилю водіння”, – розповів Микола Якименко.

На сайті Херсонської облдержадміністрації у розділі “Безпека дорожнього руху” можна знайти в режимі реального часу таку статистичну інформацію: кількість та види порушень ПДР, середня швидкість в області, витрати пального, кількість різких прискорень та гальмувань автомобілів з місця та інше.

Збір інформації для віджета здійснюється за допомогою сервісу “Безпечне водіння”, який є частиною додатку “Штрафи UA” – платіжно-інформаційної системи для водіїв України, який працює з 2016 року.

Саме додаток був розроблений в рамках державно-приватного партнерства, за участю Міністерства інфраструктури України, для розв’язання проблеми безпечного водіння на українських дорогах. Система оцінює манеру керування конкретного водія і мотивує його до покращення навичок.

За відповідальну поведінку на дорозі водій може отримати до 18% кешбеку від суми страхування.

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН