Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Олешківській міській раді утворили службу у справах дітей та управління освіти

Соціально спрямована сесія відбулася в Олешківській міській раді. Про це свідчить низка надважливих рішень, прийнятих депутатами під час пленарного засідання.

По-перше, вони створили службу у справах дітей як юридичну особу публічного права. Це орган, який здійснює всебічний соціальний захист дітей, запобігає дитячій бездоглядності та безпритульності і вчиненню дітьми правопорушень.

Другим важливим кроком стало створення управління освіти, у справах сім’ї, молоді та спорту. Разом з цим, міськрада надала згоду на прийняття до комунальної власності, як у частині юросіб, так і в частині майна, усіх загальноосвітніх закладів нової громади та інклюзивно-ресурсного центру.

«Ми усвідомлюємо свою відповідальність перед дітьми і педагогічними колективами. Тому запланували необхідний обсяг видатків за рахунок освітньої субвенції та власних доходів», – прокоментувала прийняті рішення перший заступник міського голови Тетяна Гасаненко.

Також, за її словами, керівництво міськради спрямувало зусилля для забезпечення, насамперед, соціальних послуг для низки категорій громадян на кшталт багатодітних родин, малозабезпечених, матерів-одиначок тощо. Тому під час сесії був створений територіальний центр соціального обслуговування громадян, аби люди не залишилися без отримання соціальних допомог. Це могло статися через те, що органи соцзахисту, згідно зі змінами в законодавстві, з нового року припиняють приймати заяви.

Як проінформувала Тетяна Гасаненко, серед іншого, міська рада направила листи до районного терцентру і центру соцслужб для сім’ї, дітей та молоді з ініціативою щодо вивчення потреби у працевлаштуванні співробітників даних закладів у новоствореній установі.

Сайт міської ради

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН