Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещині планують провести новий перепис населення

Голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький зустрівся з провідним науковцем, академіком НАН України та професором Еллою Лібановою з приводу проблеми, яка останнім часом набула актуального значення, а саме необхідність проведення регіонального перепису населення.
Розв’язання цього питання дасть змогу покращити показники соціально-економічного розвитку Одещини.
Відповідно до принципів ООН, переписи населення є унікальним джерелом соціально-демографічних даних та дозволяють отримати найдетальнішу інформацію щодо різноманітних характеристик населення на загальнодержавному, регіональному та міжнародному рівнях.
Очільник області зазначив, що значні демографічні, економічні та міграційні процеси суттєво вплинули на кількісний та якісний склад населення. Перепис необхідний для підвищення ефективності роботи у регіоні.
За результатами робочої зустрічі вирішено: ініціювати проведення регіонального перепису населення із наданням проекту статусу «пілотного» із подальшим використанням набутого досвіду на всій території України. Відповідно визначено основні кроки та поставлені завдання керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації.
Враховуючи важливість наявності інформації щодо демографічного складу Одеської області як для регіону, так і для країни в цілому, прийнято рішення направити офіційне звернення до Уряду країни з метою залучення урядової підтримки.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН