Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У херсонській податковій пройшло засідання Громадської ради

Сьогодні, 17 грудня 2020 року, відбулося підсумкове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, в якому взяли участь

в. о. начальника ГУ ДПС в області Ігор Клим та в. о. начальника ГУ ДФС в області Олександр Нікітінський.

Як зазначив в. о. начальника ГУ ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим, наразі податкове відомство перебуває на фінальному етапі впровадження єдиної юридичної особи. Тобто до кінця грудня територіальні органи ДПС не матимуть окремого статусу юрособи, а будуть утворені як відокремлені підрозділи апарату ДПС. Це дозволить покращити роботу на місцях та мінімізувати корупційні прояви, оскільки буде побудовано нову систему прийняття рішень у розрізі функціонального підпорядкування та спрямування.

Окремо Ігор Клим зупинився на основних пріоритетах діяльності податкової служби області на 2021 рік. Серед них: цифровізація органів ДПС та онлайн комунікації з платниками податків.

На 01.12.2020 приватною частиною Електронного кабінету Державної податкової служби, яка надає доступ до понад 80 електронних сервісів, вже користуються 19,3 тис. платників податків Херсонської області.

З них юридичних осіб – 4,5 тисячі суб’єктів господарювання, а це – понад 305 тисяч декларацій, поданих засобами телекомукаційного зв’язку. Ще 14,7 тисяч фізичних осіб – підприємців надіслали понад 210 тисяч декларацій.

У наступному році податкова служба України виходить на новий рівень спілкування з платниками податків. Онлайн платформи, соціальні мережі, мессенджери та канали дозволяють платникам податків максимально швидко отримувати податкову інформацію.

«Широка поінформованість та нові електронні сервіси зменшують ризики недотримання платниками податкового законодавства. Також це сприятиме підвищенню податкової культури та, відповідно, – добровільній сплаті

податків», – переконаний Ігор Клим.

Про реформу, яку очікують у податковій міліції, коротко розповів

в. о. начальника ГУ ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Олександр Нікітінський. Наразі податкова міліція будує нову філософію взаємовідносин із бізнесом – це невтручання в роботу білого бізнесу та протидія тіньовикам. Для більш ефективної протидії економічним злочинам буде створено Бюро економічної безпеки, до якого ввійдуть митна сервісна служба та податкова міліція. Нове відомство має враховувати позитивні напрацювання податкової міліції, а його діяльність має здійснюватися за умов побудови в державі нової правоохоронної культури.

У зв’язку із реорганізацією податкової служби та обмежень під час пандемії голова Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Олександр Максименко запропонував пролонгувати термін діяльності Громадської ради при ГУ ДПС в області до завершення терміну каденції. Учасники засідання одноголосно підтримали цю пропозицію. Прийняте рішення буде направлено до ДПС України.

Під час жвавого обговорення учасники заходу запропонували провести робочі зустрічі з новообраними представниками органів місцевого самоврядування, зокрема, мером м. Херсона Ігорем Колихаєвим щодо встановлення диференційованих ставок єдиного податку за видами економічної діяльності, які спрятимуть легалізації підприємницької діяльності та наповненню місцевого бюджету.

На завершення члени Громадської ради підсумували результати роботи у 2020 році та узгодили план діяльності на 2021 рік.

Пресслужба

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН