Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На автодорозі Одеса-Київ встановили першу сонячну електростанцію для живлення зовнішнього освітлення.

На автомобільній дорозі М-05 Київ-Одеса, км 405 встановили першу сонячну електростанцію для живлення зовнішнього освітлення.
Станція забезпечує освітлення ділянки дороги біля с.Знам‘янка на якій знаходиться розворот та початок крутого підйома. Наступним етапом робіт буде монтаж ще одного комплексу автономного освітлення на 406 кілометрі М-05 Київ – Одеса.

Нові ліхтарі живляться від сонячної енергії, що відповідає сучасним вимогам екології та економії ресурсів. Сонячна електростанція складається з трьох трекерів із фотоелектричними модулями, встановлена потужність яких – 36 кВт. Трекери змінюють своє положення в залежності від того, в якій точці небосхилу знаходиться сонце. Панелі збирають сонячну енергію, а батареї її накопичують. Все працює в автономному режимі. Із заходом сонця автоматично запалюються ліхтарі.

Всього було встановлено 48 батарей, 120 сонячних панелей, 3 трекера-конструкції для панелей і 30 ліхтарів. Також було встановлено генератор, який включається, якщо протягом 3-4 днів тримається похмура погода.

Освітлення на сонячних батареях може успішно пропрацювати до 100 000 годин. Сучасні моделі такого обладнання мають захист від корозії, пилоутворення, а також атмосферних опадів і температурних перепадів.

Служба автомобільних доріг в Одеській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН