Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

18 проєктів реалізують на Херсонщині за кошти Держфонду регіонального розвитку

Таке рішення у результаті відкритого голосування вчора прийняла регіональна комісія з конкурсного відбору інвестиційних проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за кошти ДФРР. 
«Загалом на розгляд комісії надійшло 58 інвестиційних проєктів. Усі вони були детально розглянуті та відповідним чином оцінені. За результатами голосування по кожній окремій позиції необхідних 30 балів не змогли набрати лише два проєкти», – розповів перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій. 


Він також зазначив, що Херсонщині у наступному році попередньо планується виділити на реалізацію вказаних проєктів понад 292 мільйони гривень. При чому, 50 % з них мають бути спрямовані на розбудову соціальної інфраструктури, 30 % – на проєкти розвитку, а ще 20% – на підвищенні рівня туристичної привабливості регіону.  
Варто зазначити, що у переліку є проєкти з реконструкції та будівництва меліоративної системи, очисних споруд, комплексу з сортування побутових відходів, спортивних майданчиків, реконструкції шкіл та дитячих садків, закладів культури, дослідження природних лікувальних ресурсів області тощо. 
Окрім того, члени регіональної комісії у наступному році також пропонують продовжити будівництво, капітальний ремонт чи реконструкцію 10 проєктів, реалізацію яких не завершили у 2020-му. Їх орієнтовна загальна вартість становить 159,4 мільйони гривень. Перелік запропонованих проєктів тепер мають розглянути на засіданні спеціальної комісії на центральному рівні. У разі, якщо вони будуть затверджені, громади Херсонщини отримають шанс реалізувати ініціативи, які позитивно вплинуть на їхній соціально-економічний розвиток.

Пресслужба

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН