Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Україні розширять коло людей, яких тестуватимуть на коронавірус

Тестуватимуть усіх, хто має ознаки ГРВІ і був у контакті зі хворим.

Симптоми коронавірусу можуть відрізнятися у різних людей. Тому для діагностики COVID-19 в Україні змінять підход до тестування. Про це на брифінгу розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

 

“В нас суттєво зменшилась кількість людей, яка звертається за тестуванням, які мають ознаки коронавірусної інфекції, такий алгоритм був в нас. Як тільки ми це побачили, ми змінили підхід до тестування. Зараз тестуватимуть всіх людей, які мають ознаки респіраторного захворювання”, – сказав він.

 

Також до безкоштовних ПЛР-тестів додали експрес-тести, тести на антиген, якими теж тестуватимуть людей.

 

“Завтра підготовлять роз’яснювальний алгоритм, як люди можуть протестуватися, у тому числі контактні особи. Це для того, щоб у нас збільшилась кількість тестувань і можна було більше кваліфікувати всіх наших громадян”, – пояснив Степанов.

 

Міністр додав, що потужності лабораторій збільшили.

 

“Ми суттєво збільшили кількість людей, яких держава буде тестувати безкоштовно. Це треба, тому що симптоми коронавірусної хвороби відрізняються від одного хворого до іншого, тому для нас це важливо”, – сказав він.

 

Нагадаємо, раніше Максим Степанов заявляв, що в Україні стабілізувалася ситуація з поширенням коронавірусу. За його словами, кількість хворих на COVID-19 і госпіталізованих зменшилася.

tsn.ua

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН