Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Таврійську створено «Публічну бібліотеку» та «Мистецьку школу»

В Таврійську створюються нові комунальні заклади культури – «Публічна бібліотека» та «Мистецька школа».

Відповідне рішення прийнято на 3-й сесії міської ради, яка відбулась 11 грудня.

Заклади створюються на базі бібліотеки № 4 Новокаховської Централізованої бібліотечної системи та підрозділу № 2 Новокаховської дитячої школи мистецтв.

Вони є юридичними особами та діють як бюджетні установи, підпорядковані відділу освіти, культури, молоді та спорту Таврійської міської ради.

Якщо в структурі «Мистецької школи» майже нічого не змінюється, то за штатним розписом «Публічної бібліотеки» передбачається чотири працівника. Це, власне, директор, бібліотекар І категорії і два завідувачі філіалів «Плодівська сільська бібліотека» та «Чорнянська сільська бібліотека».

Публічна бібліотека є головною бібліотекою Таврійської територіальної громади, до структури якої увійдуть бібліотеки, що розташовані в межах громади на правах філій. Разом з філіями вона має єдиний бібліотечний фонд.

Змінюється статус і Таврійського Будинку культури. За рішенням сесії його засновником стає Таврійська міська рада, а сам заклад буде називатися «Комунальний заклад «Таврійський міський Будинок культури Таврійської міської ради Херсонської області».

Будинок культури діє на основі комунальної власності Таврійської територіальної громади і підпорядковується відділу освіти, культури, молоді та спорту Таврійської міської ради.

Таврійська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН