Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Понад сто вагітних на Миколаївщині захворіли на коронавірус

Про це розповіли у Миколаївській ОДА.

118 вагітних жінок з підозрою або підтвердженим COVID-19 отримали медичну допомогу в Миколаївському пологовому будинку №1

На сьогодні в Миколаївській області для надання медичної допомоги вагітним жінкам з підозрою або підтвердженим діагнозом COVID-19 перепрофільовано КНП ММР «Пологовий будинок №1».

Так, починаючи з березня 2020 року в закладі медичну допомогу отримали 118 жінок, з них 65 – пацієнтки з підтвердженим COVID-19, з підозрою – 53 жінки. Про це сьогодні під час онлайн-брифінгу розповіла Світлана Щербина головний спеціаліст, обласний акушер-гінеколог відділу надання медичної допомоги матерям та дітям управління охорони здоров’я ОДА.

Наразі, в умовах пандемії COVID-19 всі жінки народжують в індивідуальних пологових залах, де і знаходяться там разом з дитиною до моменту виписки. Щодо партнерських пологів, то Світлана Щербина поінформувала, що МОЗ не приймав наказів про їх заборону. Тобто, якщо партнер не має симптомів коронавірусу, він може бути присутнім під час пологів, з урахуванням дотриманням протиепідемічного режиму.

Світлана Щербина повідомила, що якщо жінка захворіла на ГРВІ під час вагітності, їй необхідно зв’язатись з сімейним лікарем для обговорення з ним найкращого способу отримання допомоги (проведення тестування на COVID-19, призначення амбулаторного чи стаціонарного лікування). Також звернутися до лікаря акушер-гінеколога за місцем проживання для отримання рекомендацій щодо перебігу вагітності.

Окрім того, вагітним під час епідемії коронавірусу є доцільним обстежуватися у профільних спеціалістів, адже це допоможе вчасно виявити можливі захворювання, які негативно можуть вплинути на перебіг вагітності. Але якщо жінка не хоче проходити даний огляд, то в такому випадку вона має офіційно оформити відмову.

«Слід усвідомлювати, що відповідальність за стан здоров’я та перебіг вагітності несе не тільки лікар акушер-гінеколог, а й сама жінка», – зазначила Світлана Щербина.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН