Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні вшановують пам’ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Звернення т.в. обов’язки голови Херсонської ОДА звернувся зі словами вдячності до ліквідаторів страшної катастрофи.

Одну з найбільших світових техногенних катастроф – аварію на Чорнобильській АЕС знає і пам’ятає весь світ. Чорнобильська катастрофа є болем для всієї України. Її наслідки ми відчуваємо й донині, але вони могли б бути невимірно більшими, якби не мужність ліквідаторів.

14 грудня – це день не тільки пам’ять про загиблих ліквідаторів, а й пам’ятна дата, яка нагадує усім нам про героїчні зусилля наших співвітчизників, які з перших хвилин катастрофи стали на боротьбу з невидимим ворогом – радіацією та зробили вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

Час невпинною ходою віддаляє нас від страшної Чорнобильської трагедії, але не загоює рани учасників тих подій. У День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ми віддаємо данину пам’яті і шани усім ліквідаторам за самовідданість та мужність, які, ризикуючи своїм життям і не шкодуючи свого здоров’я, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії.    

Вічна пам’ять справжнім героям, яких вже немає серед нас, віддавши своє життя в боротьбі з радіаційною катастрофою, долаючи її наслідки, які несли велику відповідальність за наше з вами майбутнє, заради спасіння нашої землі і людей від страшної аварії. Їх подвиг – безсмертний!

Низький уклін вам, ліквідатори, за врятовані життя. Миру вам і вашим родинам, міцного здоров’я, добробуту, спокою та довгих років життя!

З повагою

Т.в.о.голови обласної
державної адміністрації     

Сергій Козир               

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
   

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН