Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні на головній площі міста попрощалися із громадським діячем, який помер від коронавірусу

11 грудня у Херсоні прощалися із громадським діячем, багаторічним членом Народного Руху України Павлом Гавришем. Із діагнозом КОВІД-19 чоловік потрапив до лікарні. Інфекція спричинила ускладнення, в результаті чого у нього стався інсульт.

О 9.30 на площі Свободи розпочалася панахида за Павлом Гавришем. Попрощатися із ним прийшли його друзі, колеги, знайомі.

До смерті десь за день, чомусь серце моє підказало подзвонити йому, хоч і не мав ніякої справи, але, коли подзвонив йому, він лежав у лікарні вже. І що саме цікаве, може він вже і відчував смерть, але говорив весь час мені, треба берегтися, маску носити. Він хвилювався за людей більше ніж за себе“, – згадує Михайло Чорноморець-Задунайський.

Про інших дбав більше ніж про себе – саме так кажуть про Павла Гавриша його друзі.

“Він був дуже щирою людиною, щирою, гарною, патріотичною, завжди був оптимістом, спокійним. Він намагався підтримати кожну людину. Це втрата велика не тільки для родини, а для друзів і для України, тому що він все життя боровся за Незалежність українську і України. Люди досі не можуть повірити, що саме Павло Олександрович так пішов. Вічна йому пам’ять”, – говорить керівниця центру допомоги учасникам АТО Наталя Возаловська.

Павло Олександрович був багаторічним членом Народного Руху України, наслідував ідеї В’ячеслава Чорновола, боровся за українську державу та її Незалежність, каже Айше Маміна.

“Павла Олександровича я знаю досить давно, десь з середини 90- х років. Ми разом вступили до партії Народний Рух і разом всі ці роки боролися. Мені дуже важко говорити, бо в нас було багато спільних подій, разом на мітингах, роздавали газети, листівки, їздили на з’їзди Народного Руху. Він був мій хороший друг і мені дуже шкода, що так сталося”.

Справжній патріот, для якого фраза «Херсон – це Україна», не просто слова, свою проукраїнську позицію Павло Гавриш відстоював на Майдані, розказує Вікторія Крапивко.

“Коли майдан стався, коли ця навала російська поперла ми були разом і оці всі 7 років разом. Це дуже тяжка втрата для Херсона, для України. Це така порядна, чесна людина, справжній патріот, він тільки за Україну, не за себе. Тільки хороше можу сказати, дуже тяжка втрата”.

До 2017 року Павло Гавриш обіймав посаду начальника обласного управління з питань внутрішньої та інформаційної політики. Завдяки його роботі в області була створена програма розвитку громадянського суспільства, реалізовувалися патріотичні ініціативи.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН