Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Для розвитку дітей в Запорізькій області покращується спортивна та освітня інфраструктури

Одним із напрямів роботи обласної державної адміністрації є підтримка дітей, створення умов для їх розвитку та виховання. Окремо в області надається значна увага підтримці сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Всього на обліку перебуває 3770 дітей, 3279 з них охоплені  сімейними формами виховання. Протягом листопада до прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, під опіку та піклування громадян було влаштовано 94 дитини. Усиновлено 7 дітей. Також отримано субвенцію з державного бюджету в сумі 53,7 млн грн для забезпечення житлом 136 осіб віком від 18 до 23 років з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Чільне місце в роботі облдержадміністрації посідає розвиток спорту в регіоні.

На сьогодні вже розроблено концепцію розвитку спортивної інфраструктури Запорізької області у 2020-2023 роках. Незабаром її буде представлено спортивній громадськості.

Протягом минулого місяця було вирішено питання щодо забезпечення належного навчально-тренувального процесу легкоатлетів Запорізької області. З 25 листопада легкоатлети займаються в приміщенні СК «SportLife», що надав в результаті перемовин 50% знижку. Інша половина коштів компенсується за рахунок обласного бюджету.

Досягнута мета по збору донатів на сайті «Sport Donations». Готується до передачі необхідне обладнання на баланс Школи вищої спортивної майстерності, відділення легкої атлетики та пляжного волейболу.

Також протягом листопада організовано та проведено: чемпіонат України ІІ етап з акробатичного рок-н-ролу та бугі-вугі серед пар та команд формейшн; XVI Кубок України з черліденгу; гандбол, Ліга чемпіонів “Мотор” (Україна) – “Целє” (Загреб, Хорватія); 12 навчально-тренувальних зборів для спортсменів з різних  видів спорту.

Значні результати демонструють запорізькі школярі та студенти на всеукраїнських конкурсах. У листопаді було визначено переможців ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Запоріжці здобули 19 призових місць. Серед переможців: 15 учнів закладів загальної середньої освіти м. Запоріжжя, 2 – інтернатних закладів обласного підпорядкування, 1 – Кам’янсько-Дніпровської міської територіальної громади та 1 – Пологівської міської територіальної громади.

З нагоди відзначення талановитої молоді проведено онлайн вітання лауреатів обласного конкурсу для обдарованої молоді в галузі науки та онлайн зустріч до Дня студента з привітанням переможців обласного конкурсу «Студент року 2020».

Варто зазначити, що у листопаді також було визначено фіналістів Всеукраїнського конкурсу проєктів вчителів-новаторів. Серед 25 найкращих робіт України є 3 педагога із Запорізької області: Аксьонова Олена, Козачук Віра та Філоненко Сергій.

Запорізька обласна державна адміністрація також створює комфортні умови для навчання та розвитку дітей. Зокрема, триває процес передачі на території області нових шкільних автобусів, що були придбані на засадах  співфінансування з державного і місцевих бюджетів. У листопаді вручено ключі від 7 шкільних автобусів для Костянтинівської, Новобогданівської, Степненської, Широківської, Матвіївської, Михайло-Лукашівської і Олександрівської громад. У цілому 19 шкільних автобусів вже передані. Загальне замовлення складає 30 автобусів виробництва «ЗАЗ» на суму 47,5 млн грн. До кінця року всі автобуси будуть передані до громад.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН