Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївські дорожні служби мають бути готові до погіршення погодних умов

Заступник голови Миколаївської ОДА Олександр Трайтлі надав доручення обласним відповідальним службам бути напоготові у разі погіршення погодних умов, оперативно організувати роботу техніки і людей, бути забезпеченими паливно-мастильними матеріалами та протиожеледними сумішами для утримання доріг в зимовий період.

 

 

«Від того, як буде налагоджена робота на місцях, залежить те, як область загалом впорається з негодою. Дорожні служби Миколаївщини мають не чекати заторів та виникнення надзвичайних ситуацій на дорогах області, а працювати на упередження», – зазначив Олександр Трайтлі.

 

 

Про це йшлось на засіданні регіонального штабу із забезпечення безперебійної роботи об’єктів життєзабезпечення населення та інфраструктури у зимовий період 2020/2021 років.

 

 

Під час наради було обговорено готовність важкої та спеціальної техніки для ліквідації надзвичайних ситуацій, що пов’язані з погіршенням погодних умов, розчищення проїзної частини від снігу та наявність протиожеледних сумішей.

 

 

За словами заступника начальника Служби автомобільних доріг у Миколаївській області з експлуатаційного утримання Романа Бачинського на даний час в підрядних організаціях в наявності 1640 тонн технічної солі та 2600 тонн відсіву та піску, які будуть використовуватись при роботі із зимового утримання автомобільних доріг.

 

 

Заступник голови Миколаївської ОДА Олександр Трайтлі підкреслив, що потрібно особливу увагу приділити проблемним ділянкам з крутими спусками та підйомами. Він зазначив, що необхідно залучити техніку та чергових на такі ділянки.

 

 

За підсумками наради Олександр Трайтлі надав доручення управлінню інфраструктури облдержадміністрації, рекомендував ГУ ДСНС в Миколаївській області, Службі автомобільних доріг у Миколаївській області підготувати перелік спецтехніки, що залучатиметься до оперативного реагування в разі погіршення погодних умов на проблемних ділянках автодоріг державного та місцевого значення.

 

 

Крім того, обласним відповідальним службам доручено оперативно взаімоінформувати один одного про наявність паливно-мастильних матеріалів та протиожеледних сумішів, що підготовлені для реагування на погіршення погодних умов.

 

 

Участь у засіданні взяли начальник Управління патрульної поліції у Миколаївській області Віталій Даніла, начальник ГУ ДСНС в Миколаївській області Максим Грицаєнко, заступник начальника Служби автомобільних доріг у Миколаївській області з експлуатаційного утримання Роман Бачинський, в.о начальника управління інфраструктури ОДА Сергій Сікорський, начальник управління з питань цивільного захисту Миколаївської ОДА Євген Пронін та представники підрядних організацій.

Миколаївська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН