Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Кабмін визначив дати локдауну

Уряд посилить карантинні обмеження з 8 по 25 січня і продовжить карантин до весни, пишуть ЗМІ.

Уряд посилить карантинні обмеження з 8 по 25 січня, пише LIGA.net з посиланням на проект постанови Кабміну, який повинні розглянути в середу, 9 грудня.

За даними видання, в цей період розширять деякі обмежувальні протиепідемічні заходи:

буде заборонений прийом відвідувачів спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, крім відвідування спортсменами національної збірної;

проведення всіх масових заходів, крім проведення офіційних спортивних заходів;

робота підприємств громадського харчування і місць для харчування в готелях з 11 години до 6 годин наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері на замовлення клієнтів;

діяльність продовольчих і непродовольчих ринків;

відвідування навчальних закладів незалежно від форми власності її здобувачами, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів.

При цьому повідомляється, що дозволять роботу закладів громадського харчування в аеропортах, торгівлю товарами, які належать до засобів гігієни, засобів зв’язку. Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися із здійсненням адресної доставки замовлень і роботу перукарень та салонів краси за попереднім записом.

У період з 11 січня по 22 січня, за даними видання, рекомендується організаціям незалежно від форми власності, встановити для працівників режим дистанційної (надомної) роботи.

Також LIGA.net підтверджує інформацію про те, що карантин планують продовжити до кінця зими.
При цьому наголошується, що до вже існуючих обмежень підготували додаткові.

Забороняється проведення масових (культурних, в тому числі концертів, спортивних, соціальних, рекламних і т.д.) заходів за участю понад 20 осіб (в разі проведення заходів з кількістю учасників до 20 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше 1,5 метра), крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Забороняється діяльність культових споруд і приміщень, пристосованих під молитовні потреби, за умови їх наповненості більше 50% передбачених стаціонарних місць для сидіння; можна проводити релігійні заходи на відкритому повітрі з дотриманням дистанції 1,5 метра;

Забороняється прийом відвідувачів у кінотеатри з наповненістю кінозалів або залів понад 50 місць (розміщення здійснюється з вільним місцем поруч, спереду і ззаду) в кожному окремому кінозалі або залі; дозволено прийом відвідувачів у музеях, виставках, галереях з можливістю обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку 1 людина на 10 кв. метрів.

Забороняється проведення дискотек, розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів і т.д.) з організацією дозвілля, в тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо;

Забороняється проведення в навчальних закладах масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю дітей з більш ніж однієї групи/класу і в присутності глядачів (відвідувачів).

Також забороняється робота ресторанів, кафе, барів після 23 і до 7 годин, з забороною проведення розрахункових операцій після 22 годин, крім доставки замовлень і замовлень на винос.

Корреспондент.net 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН