Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Дві громади Миколаївщини розроблятимуть стратегії розвитку за підтримки «U-LEAD з Європою»

Новобузька та Мигіївська територіальні громади Миколаївської області обрані Програмою «U-LEAD з Європою» для надання підтримки у розробці стратегій розвитку. Про це повідомляє Миколаївський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою».

Експерти Програми допоможуть обраним громадам, які перемогли у конкурсному відборі, розробити стратегії розвитку території.

Всього Програма отримала 183 заявки від громад з усієї України, з яких відібрано 48 переможців (по дві громади з кожної області).

Ключовими факторами успіху в цьому конкурсі були якість пропозиції, зобов’язання розпочати роботу з розробки стратегій розвитку, а також наявність відповідних напрацювань та кадрових ресурсів.

«Стратегічне планування розвитку у громадах дозволить активізувати розвиток економіки та людського потенціалу. В перспективі саме наявність якісно розроблених стратегій дозволить громадам отримати найбільші дивіденди від впровадження децентралізації», – пояснив Олег Ільницький, керівник Миколаївського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

Стратегія розвитку громади є важливою складовою загальнодержавної політики планування розвитку. Крім того, у цьому документі будуть відображаються ключові пріоритети розвитку територій громади, регіону та держави, що своєю чергою сприятиме залученню додаткових коштів та інвестицій.

Програма “U-LEAD з Європою” підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН