Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині прокуратура через суд зобов’язала ОТГ створити службу у справах дітей

Херсонський окружний адміністративний суд, задоволивши позов Генічеської місцевої прокуратури в інтересах держави до Хрестівської сільської ради Чаплинського району, визнав протиправною бездіяльність органу місцевого самоврядування та зобов’язав утворити у складі виконавчих органів ради службу у справах дітей. Про це повідомила пресслужба.

Прокурори з’ясували, що у 2016 році створено Хрестівську об’єднану територіальну громаду, до складу якої увійшло 5 населених пунктів.

На її території проживає 1390 дітей, у тому числі діти-сироти, діти, які опинилися у складних життєвих обставинах, та діти, позбавлені батьківського піклування. Органи державної влади та місцевого самоврядування зобов’язані створити умови для забезпечення реалізації прав дітей.

Проте упродовж 4 років у ОТГ так і не було створено відповідної служби, чим порушувались вимоги законодавства, не виконувались повноваження із забезпечення, дотримання та захисту прав дітей.

Втрутившись у ситуацію, прокуратура домоглася визнання такої бездіяльності протиправною та зобов’язання органу місцевого самоврядування утворити у складі виконавчих органів ради службу у справах дітей.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН