Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївський зоопарк святкує день нарождення білого ведмедя

Про це повідомляється на фейсбук сторінці Миколаївського зоопарку:

– І знову ми святкуємо день народження у білих ведмедів (лат. Ursus maritimus). Сьогодні 8 грудня 2020 року – день народження у Сметанки, їй виповнюється 3 роки. Її батьків звуть Нанук та Зефірка. Народження Сметанки в нашому зоопарку – це найбільша сенсація, подія надзвичайно важлива і яскрава, адже білі ведмеді в Миколаївському зоопарку не народжувались майже 50 років.

Навіть в умовах проживання у зоопарку білі ведмеді народжують своїх малюків в такі ж самі терміни, що і у дикій природі. Гін у білих ведмедів відбувається навесні. Вагітність триває 240 діб (8 місяців), ведмежата народжуються в кінці листопада – на початку грудня. Вперше ведмедиця виводить своїх дитинчат з барлоги в кінці березня – на початку квітня, коли їм виповнюється три або чотири місяці. До цього часу ведмежата важать вже по десять – п’ятнадцять кілограм і досить міцні, щоб іти за мамою.

Скільки необхідно було сил, знань та досвіду співробітникам нашого зоопарку, щоб з’явилося дитинча у білих ведмедів. Три роки тому назад, коли Сметанка народилася, вона була крихітним, розміром з морську свинку, малюком. Але мама Зефірка дуже дбайливо доглядала за нею, з великою турботою та ніжністю. І зараз нашу Сметанку зареєстровано у Всесвітній системі обліку тварин. Вона має свій власний обліковий номер ZYV 18-01361. Це дійсно – гордість не тільки Миколаєва, України, але й всіх зоопарків світу, оскільки вона одна з 5 новонароджених в зоопарках планети в той період.

Наша красуня подорослішала, її вага сягає вже біля 300 кг. Не так давно Сметанка тимчасово отримала окремий просторий вольєр з басейном. Він знаходиться на «Острові звірів» поряд з вольєрами, амурських тигрів та прайдом левів. Це було необхідно зробити якомога швидше, так як мама Сметанки – Зефірка, за припущеннями співробітників зоопарку, вагітна. Сметанка ж займала її вольєр, поки мама була разом з самцем Нануком.

Факт розмноження білих ведмедів у нашому зоопарку є показником якісної роботи фахівців зоопарку: відповідальне ставлення до тварин, правильне збалансоване харчування, індивідуальний підхід до кожної тварини, а також кваліфіковане ветеринарне обслуговування.
Миколаївський зоопарк, утримуючи та успішно розмножуючи білих ведмедів, робить свій внесок в збереження цих прекрасних тварин. Тож ні для кого не секрет, що від розмноження рідкісних тварин в зоопарках значною мірою залежить збереження виду…

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН