Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Голова Миколаївської ОДА обговорив питання охорони здоров’я

Голова Миколаївської ОДА Віталій Кім зустрівся з т.в.о. голови Національної служби здоров’я України Андрієм Віленським

 

У суботу, 05 грудня, голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім зустрівся з т.в.о. голови Національної служби здоров’я України Андрієм Віленським для обговорення нагальних питань. 

 

Також на зустрічі були присутні директор південного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Дмитро Самофалов, перший заступник голови облдержадміністрації Георгій Решетілов, заступник голови облдержадміністрації Олександр Трайтлі, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич та представники профільних управлінь і служб.

 

Під час зустрічі було обговорено епідеміологічний прогноз, прогнозована кількість необхідних ліжок, кисневих точок, ШВЛ та команд медичних працівників в момент пікового навантаження в Миколаївській області з метою  покращення маршрутів пацієнтів з підозрою або підтвердженою гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2. 

 

Андрій Віленський зазначив, що Національна служба здоров’я України укладає договори з закладами охорони здоров’я орієнтуючись на інтереси пацієнтів. «Ми робимо такі виїзди для того, щоб перевірити чи відповідає надання медичної допомоги пацієнтам умовам договору з НСЗУ. Також ми беремо кращі практики з різних регіонів для того, аби розповсюдити і передати такий досвід іншим колегам», – повідомив він.

 

Зазначимо, що закладами охорони здоров’я Миколаївської області підписано 50 договорів з Національною службою здоров’я України щодо надання медичної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19.

 

Дмитро Самофалов відмітив, що Миколаївська область є взірцем для інших регіонів щодо якості маршрутів пацієнтів з підозрою або підтвердженою гострою респіраторною хворобою COVID-19, де пріоритетом при формуванні маршрутів стала територіальна приналежність та наявність вільних місць.

 

Віталій Кім повідомив, що зараз головним завданням є збереження життя людини і тому, Миколаївська облдержадміністрація прислухається до всіх пропозицій та рекомендацій від представників Національної служби здоров’я України і зробить все можливе для покращення ситуації в спеціалізованих шпиталях для госпіталізації пацієнтів з підозрою та підтвердженим COVID-19.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН