Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Коронавірус б’є по нервовій системі

Захворювання на коронавірусну інфекцію – це справжня лотерея.

Комусь пощастило більше, а хтось отримав справжні неприємності або навіть важкі наслідки для організму.

Хтось був на межі між життям та смертю, а хтось лише втратив здатність відчувати смак та запах.

При захворюванні на ковід страждають не лише легені, але й інші системи організму. Українські неврологи резюмують: враження нервової системи спостерігаються більш ніж у половини пацієнтів.

Часто першими симптомами захворювання на ковід й саме прояви захворювання неврологічної системи.

У багатьох пацієнтів, до появи основних симптомів інфекції, спостерігалися потужні головні болі та запаморочення.

У пацієнтів з коронавірусом дуже високий ризик захворювання на інсульт або інфаркт, адже як вже підтверджено, при захворюванні підвищується ризик тромбоутворення в судинах – стверджують лікарі.

“Серед усіх симптомів прояву коронавірусної інфекції, з якими ми вже знайомі, варто відмітити психологічний стан пацієнта. Пригнічений настрій та критично-песимістичні відчуття можна віднести не так як до основних симптомів протікання хвороби, а більше до сприйняття свого стану пацієнтом. Хворі часто пригнічені та ведуть розмовами про неминуче, лякаючи рідних та близьких. З огляду на масові настрої людей та широку доступність різного роду інформації, такий стан – це просто панічний настрій. У випадку, якщо людина панікує, до всіх інших симптомів додається ще й неймовірно високе психологічне навантаження, яке аж ніяк не сприяє швидкому одужанню. Тому якщо ваша рідна або близька людина піддалася паніці в процесі хвороби або має пригнічений настрій, частіше розмовляйте з нею заспокоюйте, підбадьорюйте, разом згадуйте щасливі моменти життя. Одним словом всіляко допомагайте людині одужувати не лише на фізичному рівні, але й на психологічному – коментує головна лікарка Пологівського ЦПМСД Анна Дуб.

Районка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН