Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Дністровській ГАЕС здійснено провертання ротора генератора та турбіни гідроагрегату № 4

3 грудня на Дністровській ГАЕС в рамках виконання пусконалагоджувальних робіт за допомогою валоповоротного пристрою у шахті гідроагрегату № 4 здійснено провертання ротора генератора і турбіни.

Провертання проводилося з метою отримання даних щодо форми ротора генератора, статора генератора та повітряного зазору між ними, а також зазорів у верхньому та нижньому лабіринтних ущільненнях та нахилу валу турбіни.

Роботи здійснювалися фахівцями Дністровської дільниці ТОВ «Вишгород СГЕМ».

«Загалом ця операція проводиться для отримання даних стосовно якості виготовленого обладнання та монтажу гідроагрегату № 4 в цілому», – зауважив начальник дільниці Олександр Матвєєв.

Сьогодні, 4 грудня, також виконується провертання ротора генератора і турбіни з метою перевірки загальної лінії валу при обертанні гідроагрегату при нульових зазорах в направляючих підшипниках.

Раніше повідомлялося, що у проєктне положення для подальшого монтажу у шахту гідроагрегату № 4 перенесено та змонтовано верхню хрестовину гідроагрегату. Вага конструкції – понад 93 тонни, діаметр – понад 16 метрів, а висота перевищує 2 метри.

Це останній найбільший вузол генератора, який включає в себе  маслованну та бабітові сегменти генераторного підшипника. Функція хрестовини

– тримати генераторний підшипник в проєктних зазорах та при роботі агрегату фіксувати його рухому частину чітко у проєктному положенні.

Варто зазначити, що монтажні роботи тривають в рамках будівництва другої черги Дністровської ГАЕС.

Генеральний підрядник будівництва Дністровської ГАЕС – Консорціум

«НВО «Укргідроенергобуд».

Нагадаємо, пускові операції на гідроагрегаті № 4 Дністровської ГАЕС заплановано здійснити наприкінці 2020 року.

Пресслужба Укргідроенерго

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН